Un chef renumit și un nutriționist îndrăgit îți împlinesc dorințele

Chef Mihai Irimia și nutriționistul Cristian Mărgărit și-au propus, prin Petisante, să realizeze un vis ambițios, acela de a te ajuta de la A la Z să mănânci foarte gustos și echilibrat, zilnic.

 

Filosofia din farfurie

Inima Petisante urmează principiile SPE®. Ea îmbunează oferta de mâncare livrată în București printr-o combinație onestă de trăsături ale întregii echipe: preocuparea pentru obținerea unui gust senzațional, prețuirea stării de bine a comunității, grija față de mediu și producătorii locali.

SPE® (abv. Sanitas Per Escam - sănătate prin alimentație) este o abordare inovatoare față de nutriția sănătoasă care nu face niciun compromis la nivel de gust.

Dezvoltat de o serie de bucătari renumiți în colaborare cu medici nutriționiști, conceptul SPE® are la bază 3 elemente:

1. Integritatea sursei de proveniență.

Ingredientele sunt selectate sezonier, de la producători locali grijulii, alegând produsele în funcție de caracteristicile nutriționale.

2. Gătirea atentă.

Mâncărurile sunt pregătite cu migală, prin tehnici echilibrate care păstrează cât mai bine gustul adevărat și calitățile nutritive ale ingredientelor.

3. Punerea în valoare.

Gustul, aspectul și valoarea nutrițională a fiecărei porții sunt calibrate prin sinergia combinației de produse și diversitatea lor.

Mihai Irimia

Reîntors pe meleagurile patriei, Mihai Irimia este un chef pasionat de gustul autentic, care a cunoscut bucuria de a învăța alături de unii dintre cei mai apreciați masterchefi din lume și plăcerea de a găti în restaurante cu 2 și 3 stele Michelin. În 2019, Mihai s-a hotărât să înceapă un business prin care să ofere mai mult celor din jur. Și și-a investit toate resursele și energia în această platformă de susținere a alimentației sănătoase, gustoase și a producătorilor locali.

”Întrebând despre gustul mâncării sănătoare am întâlnit multe priviri suspecte! Mi-am propus să demonstrez contrariul, să creez cele mai delicioase rețete, pentru toți pofticioșii! Întrebarea e dacă, fără să mai fie nevoie să faci niciun efort, vei opta mai ușor pentru mâncare sănătoasă. Găndește-te! Acum ai timp.”

”Am trecut prin foc și cuțite, 5 categorii de meniuri perfect echilibrate caloric și bune de să-ți muști buzele.”

Planurile
personalizate de
nutritionistul
nostru

Cristian Mărgărit este unul dintre cei mai cunoscuți consultanți în educație nutrițională și sport din România. El promovează echilibrul și respectul pentru ingrediente, mișcare și odihnă. În vara lui 2019, Cristian s-a alăturat cu drag poveștii Petisante căreia îi dă precizie și măsură.

Descopera planurile

”Principiile după care mergem sunt: densitate micronutritivă mare (alimente bogate în vitamine, minerale, oligoelemente, antioxidanți și fitonutrienți cu efect antiinflamator) cu un efect general alcalinizant, alegerea corectă a ingredientelor cât și a cantităților. Metodele de gătit îmbunătățesc asimilarea nutrienților și previn, în același timp, formarea de compuși toxici.”
”O să se vadă, la propriu, că ți-ai schimbat alimentația. ”

Cristian Margarit